Lier 02

Lier

De stad Lier, de “poort der Kempen”, ligt aan de samenloop van de Grote en de Kleine Nete. Het is een gezellige stad met 34000 inwoners.

Het centrum van de stad is een plek waar geschiedenis en gezelligheid samenkomen. De Grote Markt, omringd door prachtige middeleeuwse gebouwen, vormt het kloppende hart van de stad. Hier vindt u gezellige terrasjes, waar u kan genieten van een kopje koffie terwijl u de levendige sfeer absorbeert.

Wandelend door de smalle straatjes ontdekt u boetieks, lokale winkels en authentieke eetgelegenheden die de unieke karakteristieken van Lier weerspiegelen. Kortom, het centrum van Lier ademt een tijdloze pracht uit, waar geschiedenis en moderniteit naadloos samensmelten.

Kortom, het centrum van Lier ademt een tijdloze pracht uit, waar geschiedenis en moderniteit naadloos samensmelten.

Lier kaart 2024

Mobiliteit

Residentie ‘Villa Vesten’ is gelegen in het gezellige centrum van Lier, vlakbij de groene Vesten en het nieuwe stadsgedeelte rond het stadskantoor en het zwembad. Het Zimmerplein, de Grote Markt en het begijnhof bevinden zich op wandelafstand. Via de vlakbij gelegen Mechelsesteenweg zijn de grote uitvalswegen vlot bereikbaar. Ook het station ligt op wandelafstand, vanwaar u vlot naar Antwerpen, Mechelen, Brussel of Turnhout kan sporen.

Omgeving 1

Rustig gelegen

De Sluislaan in Lier strekt zich uit langs de schilderachtige oevers van de Nete, waardoor het een idyllische locatie is binnen de stad. Gelegen nabij het historische stadscentrum, verbindt deze laan het bruisende stadsleven met de rustige omgeving van de waterkant. De Sluislaan biedt niet alleen een aangename doorgang, maar ook een prachtig uitzicht op het kabbelende water. De strategische ligging van de Sluislaan maakt het een geliefde plek waar het beste van Lier samenkomt.